KinemeCore 0.5.1 new installation to system not detected on 10.5.8 MacBook Pro

Problem:

I downloaded the latest KinemeCore installer and ran it. This was my first time installing KinemeCore -- it was not replacing an earlier install.

Installation put the KinemeCore.plugin file in my /Library/Graphics/Quartz Composer Patches/ directory with admin permissions, however the K menu did not appear in QC (or any other sign the plugin had loaded), even after relaunch, reboot, and reinstall attempts.

Solution:

Most of my Kineme patches are actually installed in /Users/MyUserName/Library/Graphics/Quartz Composer Patches/. As an experiment, I tried manually relocating the plugin there and authenticating. Relaunched QC, and the K menu appeared! So far things all appear to be working correctly.

Cause?

Not sure if the issue could be:

  • Because I have a file in /Library/Graphics/Quartz Composer Plug-Ins (OpenEmuQC.plugin)
  • Because I have files in both Patches and Plug-Ins in my user library
  • Because my other Kineme plugins are in userspace, but the installer automatically puts core in systemspace
  • ...some other reason.

Comment viewing options

Select your preferred way to display the comments and click "Save settings" to activate your changes.

cwright's picture
Re: KinemeCore 0.5.1 new installation to system not ...

The installer for 0.5.1 incorrectly protects a few files (for completely unknown reasons -- I rebuilt it and it stopped doing that without any actual changes by me?), which makes QC skip it over under certain circumstance -- we're finishing up testing on another installer to work around these issues.

Glad you got it up and running -- the plugin actually belongs in /Library, not [username]/Library, but it should work fine in either location.

If you continue to experience problems, please keep us posted. If you'd like to beta-test the latest installer (to help us know whether or not it's working correctly), please let us know (info@kineme.net)

francisco's picture
Re: KinemeCore 0.5.1 new installation to system not ...

Excuse me, sorry some body knows what it's mean?:

(null) : Patch with name "QCMeshRenderer" is missing

TrackBall Cannot create node of class "QCMeshRenderer" and identifier "(null)"

(null) : Patch with name "QCMeshRenderer" is missing

TrackBall Cannot create node of class "QCMeshRenderer" and identifier "(null)"

(null) : Patch with name "QCMeshRenderer" is missing

TrackBall Cannot create node of class "QCMeshRenderer" and identifier "(null)"

(null) : Patch with name "QCMeshRenderer" is missing

TrackBall Cannot create node of class "QCMeshRenderer" and identifier "(null)"

(null) : Patch with name "QCMeshRenderer" is missing

TrackBall Cannot create node of class "QCMeshRenderer" and identifier "(null)"

(null) : Patch with name "QCCore3DLoader" is missing

Lighting Cannot create node of class "QCCore3DLoader" and identifier "(null)"

(null) : Patch with name "QCMeshRenderer" is missing

Lighting Cannot create node of class "QCMeshRenderer" and identifier "(null)"

Lighting Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_5"] to ["inputDepth" @ "MeshRenderer_6"]

Lighting Cannot create connection from ["_outputMesh" @ "Core3DLoader_1"] to ["inputMesh" @ "MeshRenderer_6"]

Lighting Cannot create connection from ["outputValue" @ "Math_1"] to ["inputRY" @ "MeshRenderer_6"]

Coil State restoration failed on node "Lighting_1"

TrackBall State restoration failed on node "Patch_2"

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_2"] to ["inputHeight" @ "MeshRenderer_1"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_4"] to ["inputX" @ "MeshRenderer_2"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_2"] to ["inputHeight" @ "MeshRenderer_3"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_4"] to ["inputX" @ "MeshRenderer_3"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_1"] to ["inputWidth" @ "MeshRenderer_3"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_1"] to ["inputWidth" @ "MeshRenderer_1"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_2"] to ["inputHeight" @ "MeshRenderer_2"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_1"] to ["inputWidth" @ "MeshRenderer_2"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_4"] to ["inputX" @ "MeshRenderer_4"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_1"] to ["inputWidth" @ "MeshRenderer_4"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_2"] to ["inputHeight" @ "MeshRenderer_5"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_4"] to ["inputX" @ "MeshRenderer_1"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_2"] to ["inputHeight" @ "MeshRenderer_4"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_1"] to ["inputWidth" @ "MeshRenderer_5"]

TrackBall Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_4"] to ["inputX" @ "MeshRenderer_5"]

TrackBall Cannot publish input port ["inputMesh" @ "MeshRenderer_1"]

TrackBall Cannot publish input port ["inputMesh" @ "MeshRenderer_2"]

TrackBall Cannot publish input port ["inputMesh" @ "MeshRenderer_3"]

TrackBall Cannot publish input port ["inputMesh" @ "MeshRenderer_4"]

TrackBall Cannot publish input port ["inputMesh" @ "MeshRenderer_5"]

Lighting State restoration failed on node "TrackBall_1"

Lighting Cannot publish input port ["Mesh" @ "TrackBall_1"]

Lighting Cannot publish input port ["inputMesh_proxy_1" @ "TrackBall_1"]

Lighting Cannot publish input port ["inputMesh_proxy_2" @ "TrackBall_1"]

Lighting Cannot publish input port ["inputMesh_proxy_3" @ "TrackBall_1"]

Lighting Cannot publish input port ["inputMesh_proxy_4" @ "TrackBall_1"]

Render State restoration failed on node "Lighting_1"

(null) : Patch with name "/page flip" is missing

Render Cannot create node of class "/page flip" and identifier "(null)"

(null) : Patch with name "/page flip" is missing

Render Cannot create node of class "/page flip" and identifier "(null)"

(null) : Patch with name "/page flip" is missing

Render Cannot create node of class "/page flip" and identifier "(null)"

(null) : Patch with name "/page flip" is missing

Render Cannot create node of class "/page flip" and identifier "(null)"

(null) : Patch with name "/page flip" is missing

Render Cannot create node of class "/page flip" and identifier "(null)"

Render Cannot create connection from ["Mesh" @ "Patch_1"] to ["Mesh_2" @ "Lighting_1"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_6"] to ["Bend_Inclination" @ "Patch_7"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_9"] to ["Grid_Height" @ "Patch_4"]

Render Cannot create connection from ["Mesh" @ "Patch_4"] to ["Mesh_5" @ "Lighting_1"]

Render Cannot create connection from ["outputResult" @ "Expression_10"] to ["Rotation" @ "Patch_7"]

Render Cannot create connection from ["outputResult" @ "Expression_7"] to ["Rotation" @ "Patch_2"]

Render Cannot create connection from ["Mesh" @ "Patch_7"] to ["Mesh" @ "Lighting_1"]

Render Cannot create connection from ["outputMember" @ "StructureMember_index_5"] to ["Image" @ "Patch_4"]

Render Cannot create connection from ["outputResult" @ "Expression_3"] to ["Bend_Factor" @ "Patch_2"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_8"] to ["Grid_Width" @ "Patch_7"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_9"] to ["Grid_Height" @ "Patch_2"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_8"] to ["Grid_Width" @ "Patch_1"]

Render Cannot create connection from ["outputResult" @ "Expression_1"] to ["Bend_Factor" @ "Patch_7"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_8"] to ["Grid_Width" @ "Patch_4"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_9"] to ["Grid_Height" @ "Patch_1"]

Render Cannot create connection from ["outputMember" @ "StructureMember_index_1"] to ["Image" @ "Patch_7"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_9"] to ["Grid_Height" @ "Patch_7"]

Render Cannot create connection from ["outputResult" @ "Expression_9"] to ["Rotation" @ "Patch_4"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_6"] to ["Bend_Inclination" @ "Patch_2"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_9"] to ["Grid_Height" @ "Patch_3"]

Render Cannot create connection from ["Mesh" @ "Patch_2"] to ["Mesh_3" @ "Lighting_1"]

Render Cannot create connection from ["outputMember" @ "StructureMember_index_4"] to ["Image" @ "Patch_3"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_6"] to ["Bend_Inclination" @ "Patch_4"]

Render Cannot create connection from ["outputResult" @ "Expression_2"] to ["Bend_Factor" @ "Patch_1"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_6"] to ["Bend_Inclination" @ "Patch_1"]

Render Cannot create connection from ["Mesh" @ "Patch_3"] to ["Mesh_4" @ "Lighting_1"]

Render Cannot create connection from ["outputResult" @ "Expression_4"] to ["Bend_Factor" @ "Patch_3"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_8"] to ["Grid_Width" @ "Patch_3"]

Render Cannot create connection from ["outputMember" @ "StructureMember_index_2"] to ["Image" @ "Patch_1"]

Render Cannot create connection from ["outputMember" @ "StructureMember_index_3"] to ["Image" @ "Patch_2"]

Render Cannot create connection from ["outputResult" @ "Expression_6"] to ["Rotation" @ "Patch_1"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_8"] to ["Grid_Width" @ "Patch_2"]

Render Cannot create connection from ["outputResult" @ "Expression_5"] to ["Bend_Factor" @ "Patch_4"]

Render Cannot create connection from ["output" @ "Splitter_6"] to ["Bend_Inclination" @ "Patch_3"]

Render Cannot create connection from ["outputResult" @ "Expression_8"] to ["Rotation" @ "Patch_3"]

Render Cannot publish input port ["castShadows_1" @ "Lighting_1"]

Macro Patch State restoration failed on node "Patch_1"

(null) : Patch with name "QCMouseInteraction" is missing

Macro Patch Cannot create node of class "QCMouseInteraction" and identifier "(null)"

Drag Cannot publish input port ["_inputInteraction" @ "Sprite_1"]

Macro Patch State restoration failed on node "Patch_2"

Macro Patch Cannot create connection from ["outputXDrag" @ "MouseInteraction_2"] to ["inputX_proxy_1" @ "Patch_2"]

Macro Patch Cannot create connection from ["outputXDrag" @ "MouseInteraction_2"] to ["operand_1_proxy_1" @ "Patch_1"]

Macro Patch Cannot create connection from ["outputInteraction" @ "MouseInteraction_2"] to ["_inputInteraction_proxy_1" @ "Patch_2"]

(null) State restoration failed on

I'm trying to Open an OpenCL files: 2D Smoke in QuartzComposer....and looks like don't reconoce some plugins or something.......some body can help me please........If I have to install something before open this files??.. Will be nice to know about that**

Thanks. Francisco

gtoledo3's picture
Re: KinemeCore 0.5.1 new installation to system not ...

Are you in 10.5 and are trying to open up a 10.6 file?

BUT, in any event, even if you were in 10.6, that file wouldn't work, because the mesh bend that is used in the virtual patch for "page flip" doesn't work anymore. At best, you would see the little coil, and no pages.

Did this happen without kinemecore installed? It reads like another issue (but you never know).

If you're actually in 10.6, reboot your system, make sure you're opening up QC4 (NOT the old QC3). If it still does that, try removing k-core, then restarting QC (making sure that you have DEFINITELY turned QC off). Then, if you're still getting this, it sounds like your frameworks may have gotten damaged somehow...